Kan man tænke sig rask?

Lyt gratis

Ved Bookbeat i 90 dage (annonce)

Lyt gratis

Ved Podimo i 30 dage (annonce)

Forfatter: Thomas Breinholt
Oplæser: Tobias May Hertz
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Tid: 14 timer og 13 minutter
Lydbog og e-bog

Beskrivelse

Hvor meget påvirker sindet egentlig vores helbred?

Dét undersøger Thomas Breinholt i lydbogen Kan man tænke sig rask?

Thomas Breinholt har lavet flere programmer på TV2 indenfor området. Nu er han aktuel med sin egen bog, der undersøger emnet endnu mere i dybden.

I lydbogen undersøger han, hvad videnskaben har at sige om sammenhængen mellem vores sind, sygdom og ikke mindst helbredelse.

Thomas Breinholt har interviewet nogle af de bedste forskere inden for området. Derudover har han set nærmere på årtiers forskning i de selvhelbredende kræfter, kroppen har.

I Kan man tænke sig rask? fremlægger han resultaterne af forskningen. Det viser sig, at vores sind har meget større betydning for vores velbefindende, end vi måske lige går rundt og regner med.

Når du hører lydbogen, vil du lære, hvilken betydning traumer har for vores psykiske, men også fysiske sygdomme. Du vil også høre om de forunderlige effekter placebo har, men også om den onde modpol nocebo, som gør dig syg.

Derudover præsenterer Thomas Breinholt også eksempler på mennesker, der har oplevet forunderlige helbredelser. Helbredelserne er ikke sket gennem almindelig sygdomshåndtering, som vi kender fra vores sundhedsvæsen. I stedet har disse mennesker arbejdet med sindets indvirkning.

Derfor stiller Thomas Breinholt også spørgsmålstegn ved, om vi har indrettet vores sundhedsvæsen korrekt. For hvis sindet har en så stor effekt på vores helbred, er det så ikke forkert kun at fokusere på diagnosticering? Burde vi ikke kende syge menneskers livshistorie for at kunne behandle dem bedst muligt?

Ved at høre Kan man tænke sig rask? som lydbog, vil du få præsenteret forunderlige, men yderst vigtige fakta. De vil give dig et mere nuanceret billede af, hvad sygdom egentlig er for en størrelse.

Anmeldelser

Kan man tænke sig rask? er en unik lydbog, der stiller spørgsmålstegn ved den udvikling vores samfund og ikke mindst sundhedssystem har taget.

Lydbogen er fyldt med evidensbaseret forskning. Den grundige research, som Thomas Breinholt har lagt for dagen, gør det svært at afvise det, han præsenterer i lydbogen.

Sygdom er en så destruerende størrelse – både for individet, men også for samfundet. Derfor er det et yderst aktuelt og vigtigt bidrag, Thomas Breinholt kommer med i Kan man tænke sig rask?

Jeg har hørt lignende lydbøger indenfor området, herunder Dit selvhelbredende sind. Thomas Breinholt formår dog at bringe noget nyt til bordet i Kan man tænke sig rask? Han kaster nyt lys over, hvordan sindet og sygdom hænger sammen.

Kan man tænke sig rask? har fået utroligt gode anmeldelser – både af almindelige læsere, men også af større tidsskrifter. Sundhedspolitisk Tidsskrift har blandt andet givet bogen hele 6 ud af 6 stjerner.

I BookBeats app har lydbogen også fået positive anmeldelser. Her scorer bogen 4,7 ud af 5 stjerner, mens oplæsningen af lydbogen har fået 4,5 stjerner.

Bedømmelse af bogen

Bedømmelse af oplæseren

Her er et par af lytternes kommentarer:

Kan man tænke sig rask lydbog anmeldelser

Lydbogen beskrives som inspirerende og tankevækkende. Den giver stof til eftertanke og lærer os om et nyt perspektiv på sygdom.

Jeg har endnu ikke selv hørt lydbogen, men den står helt i top på min lytteliste! Hvis du er det mindste interesseret i sindet, vil jeg også anbefale dig at høre lydbogen. Alle de gode anmeldelser taler vidst for sig selv.

Hvor kan jeg lytte til Kan man tænke sig rask? som lydbog gratis?

Du kan høre Kan man tænke sig rask? som lydbog gratis i 60 dage ved BookBeat.

Du kan også lytte til Kan man tænke sig rask? som lydbog ved Podimo, Mofibo, Nextory og Bog & idé.

Anmeldt d.

Betina Christiansen Lydboghylden 22092023

Betina Christiansen

Mit navn er Betina og jeg er ejer af Lydboghylden.dk. Jeg har tre års erfaring som boganmelder og hører lydbøger hver eneste dag. Derudover har jeg en kandidatgrad fra Aarhus Universitet.