Lev mere tænk mindre

Lyt gratis

Ved Bookbeat i 90 dage (annonce)

Lyt gratis

Ved Podimo i 30 dage (annonce)

Forfatter: Pia Callesen
Oplæser: Camilla Qvistgaard Dyssel
Forlag: Politikens Forlag
Tid: 3 timer og 44 minutter
Lydbog og e-bog

Beskrivelse

Har du også hørt, at det er bedst at bearbejde og analysere dine tanker, så du kan slippe af med din dårlige bagage og komme ud af kriser?

Hvis du lytter til Lev mere tænk mindre, vil du finde ud af, at det stik modsatte gør sig gældende – i hvert fald ifølge metakognitiv terapi.

Metakognitiv terapi har vist sig at have den bedste effekt af alle behandlingsformer på folk med depressioner. Helt op til 80% af depressionsramte kommer ud af deres depression, hvis de benytter de metakognitive teknikker.

Lydbogen er dog ikke kun til dig, der er ramt af en depression. Lev mere tænk mindre henvender sig til alle personer, der vil lære at takle deres negative tanker.

I lydbogen fortæller psykologen Pia Callesen dig, hvordan du ikke skal tænke på din psyke som en rygsæk, der skal ryddes op i.

I stedet for skal du se dit sind som en si, hvor alt passerer igennem, medmindre du aktivt vælger at fastholde det.

Lev mere tænk mindre har fokus på, hvordan du kommer ud af en spiral af negative tanker. Bogen handler dog ikke om at begynde at tænke mere positivt.

Pia Callesen understreger nemlig, at vi ikke kan styre vores tanker. Hvad vi kan styre, er dog grublerier over vores tanker.

Tanker kommer og går og det kan vi ikke ændre ved. Hver dag har vi mellem 30.000 og 70.000 tanker. De fleste af vores tanker betyder ikke noget og de regulerer sig som vores åndedræt, hvis vi ikke gør noget ved dem.

I Lev mere tænk mindre får du konkrete øvelser til, hvordan du kan lære at mindske grublerier.

Pia Callesen præsenterer virkelige eksempler fra personer, der har været på et metakognitivt forløb ved hende.

Anmeldelse

Jeg har hørt Lev mere tænk mindre som lydbog og den gjorde stort indtryk på mig.

Bogen har sit primære udgangspunkt i depressionsramte personer. Selvom eksemplerne udspringer fra folk med depressioner, fik jeg dog som almindelig ”grubler” også stort udbytte af lydbogen.

Metakognitiv terapi går imod den traditionelle tilgang til psyken, hvor man skal bearbejde sine tanker.

Jeg oplevede derfor, at jeg skulle tage mig tid til lydbogen for at fordøje alt den nye viden.

Pia Callesen understreger, at det vigtigste er at opnå en tro på, at vi kan kontrollere vores tanker. Ofte føles det som om, at vi ikke har nogen magt over vores tanker. Vi kan derfor føle os fanget i et negativt tankemønster.

Da jeg lyttede til Lev mere tænk mindre blev jeg klar over, at jeg ikke automatisk kan blive fanget i mine negative tankemønstre.

Et særligt citat fra bogen, som gjorde indtryk på mig er, at vi ikke kan blive ”ramt” af en depression. I stedet for opbygges depression i vores tanker, fordi vi ikke formår at tage kontrollen og mindske grublerier.

Bogen giver konkrete øvelser og eksempler på, hvordan vi kan tage kontrollen. Derfor får du en slags lektion i, hvad metakognitiv terapi går ud på og hvordan du kan bruge det.

Efter at have hørt Lev mere tænk mindre er jeg selv begyndt at blive mere opmærksom på at tage kontrollen over mine tanker, så jeg ikke ubevidst grubler uden nogen grund.

Bedømmelse af bogen

Bedømmelse af oplæseren

Jeg har hørt Lev mere tænk mindre som lydbog ved BookBeat.

Du kan finde min anmeldelse af lydbogen i BookBeats app:

Lev mere tænk mindre lydbog anmeldelse

Hvis du som mig ikke har beskæftiget dig ret meget med metakognitiv terapi før, vil jeg anbefale dig at genlytte lydbogen, da det kan føles som meget ny viden at tage ind.

Hvor kan jeg lytte til Lev mere tænk mindre som lydbog gratis?

Du kan høre Lev mere tænk mindre som lydbog gratis i 60 dage ved BookBeat.

Du kan også lytte til Lev mere tænk mindre som lydbog ved Podimo, Mofibo, Nextory og Bog & idé.

Anmeldt d.

Betina Christiansen Lydboghylden 22092023

Betina Christiansen

Mit navn er Betina og jeg er ejer af Lydboghylden.dk. Jeg har tre års erfaring som boganmelder og hører lydbøger hver eneste dag. Derudover har jeg en kandidatgrad fra Aarhus Universitet.