Verdens vinter

Lyt gratis

Ved Bookbeat i 90 dage (annonce)

Lyt gratis

Ved Podimo i 30 dage (annonce)

Forfatter: Ken Follett
Oplæser: Martin Greis-Rosenthal
Forlag: Gyldendal
Tid: 33 timer og 30 minutter
Lydbog og e-bog

Beskrivelse

Verdens vinter er anden lydbog i Ken Folletts Century-trilogi.

Som titlen på lydbogen måske antyder, befinder vi os i verdens vinter – nemlig tiden omkring 2. verdenskrig.

Vi følger personerne fra Giganternes fald samt deres børn. Børnene er næsten blevet voksne og det er deres perspektiv, som vi følger i Verdens vinter.

Fortællingen starter i 1933, hvor nazismen langsomt er ved at gøre sit indtog i Tyskland.

Her følger vi særligt familien von Ulrich, der bor i Tyskland. Der er dog splittelse i familien, når det kommer til modstanden mod Hitler.

I London følger vi Ethels søn, Lloyd, der brænder for politik og demokratiet. Han må dog sætte sine politiske ambitioner på pause. Lloyd drager nemlig mod Spanien for at kæmpe i den spanske borgerkrig.

Vi følger også familien Pesjkov, herunder både den amerikanske og russiske del af familien.

Kommunismen dominerer i Rusland, der opruster til krig. Vi hører også om den politiske scene i USA, hvor atomvåben særligt spiller en stor rolle i fortællingen.

Kort sagt er verden i opbrud og det tvinger befolkningen til at vælge side. For de fem familier vi følger, resulterer det i både opbrud og sammenhold.

I og med at vi både følger amerikanske, tyske, engelske og russiske familier, hører vi om de historiske begivenheder fra mange forskellige perspektiver.

Samtidig bliver familiernes skæbner hvirvlet sammen. Det viser sig, at de har mere tilfælles, end de måske havde regnet med.

Anmeldelse

Da jeg blev færdig med Giganternes fald, den første bog i Century-trilogien, gik jeg med det samme i gang med Verdens vinter.

Ken Follett formår at skabe en personfortælling i sin trilogi, som giver en lyst til at høre videre i de ellers lange lydbøger.

Efter at have hørt lydbogen Verdens vinter, må jeg sige, at jeg er endnu mere imponeret over Ken Folletts formåen, end jeg var efter at have hørt Giganternes fald.

For det første giver det en fantastisk læseoplevelse, at vi følger de samme familier, som vi kender fra forgængeren. Det giver en følelse af virkelig at kende familierne. Derfor var jeg meget nysgerrig efter at finde ud af, hvad der fortsat skete i fortællingen.

For det andet formår Ken Follett at flette historiefortællingerne ind på en naturlig måde, uden at det bliver kedeligt.

Derfor var Verdens vinter for mig en meget givende lydbog at høre i forhold til at forstå de historiske begivenheder, som skete i midten af 1900-tallet.

Ken Follett belyser de historiske begivenheder fra flere forskellige perspektiver. Dette giver en meget nuanceret fortælling, der samtidig tager mange etiske problemstillinger op.

Det er dog ikke kun de historiske begivenheder, som udvikler sig i Verdens vinter. Hovedpersonerne gennemgår en markant udvikling. Dels fordi de går fra barn til voksen, men også fordi de tvinges til at tage store livsvalg.

Jeg giver Verdens vinter 5 ud af 5 stjerner. Oplæsningen af Martin Greis-Rosenthal får også 5 stjerner.

Bedømmelse af bogen

Bedømmelse af oplæseren

Giganternes fald kunne til tider være tung at høre for mig. Efter at have hørt Verdens vinter er jeg dog utroligt glad for, at jeg ikke gav op undervejs!

Hvis du endnu ikke har hørt Verdens vinter som lydbog, har du en formidabel lytteoplevelse i vente.

Hvor kan jeg lytte til Verdens vinter som lydbog gratis?

Du kan lytte til Verdens vinter som lydbog gratis i 60 dage ved BookBeat.

Du kan også høre Verdens vinter som lydbog ved Podimo, Mofibo, Nextory og Bog & idé.

Anmeldt d.

Betina Christiansen Lydboghylden 22092023

Betina Christiansen

Mit navn er Betina og jeg er ejer af Lydboghylden.dk. Jeg har tre års erfaring som boganmelder og hører lydbøger hver eneste dag. Derudover har jeg en kandidatgrad fra Aarhus Universitet.