Det år sjæle slår smut

Lyt gratis

Ved Bookbeat i 90 dage (annonce)

Lyt gratis

Ved Podimo i 30 dage (annonce)

Skal du læse Det år sjæle slår smut i skolen?

Du kan høre Det år sjæle slår smut som lydbog gratis, hvis du hellere vil lytte til bogen end læse den.

Forfatter: Jesper Wung-Sung
Oplæser: Oliver Due
Forlag: Gyldendal
Tid: 6 timer og 26 minutter
Lydbog og e-bog

Beskrivelse

Jonathan er en rigtig fodbolddreng. Han spiller på højt niveau og har en klar plan om at skulle være professionel fodboldspiller.

Derfor skal han selvfølgelig også på den berygtede idrætsefterskole, Oldrup. Her har han planer om at spille fodbold dagen lang og overholde sine kostplaner.

Jonathan har også en kæreste, der hedder Benedicte. Hendes far er advokat og de bor med udsigt over fjorden i det dyreste område i Vejle.

Jonathan lader til at have styr på livet. Han har en klar plan for sin fodboldkarriere og har ovenikøbet hvad han tror, er hans drømmepige.

Det går dog ikke helt, som Jonathan har planlagt. Han brækker nemlig benet og må derfor sætte sin fodboldkarriere på pause.

Han kan ikke starte på idrætsefterskolen Oldrup, men må i stedet starte på den kreative efterskole, Ruvinge.

Jonathan er knust og vil helst bare have tiden til at gå, så han kan blive overflyttet til Oldrup. Det er i hvert fald, hvad han tror.

På efterskolen Ruvinge møder Jonathan nogle helt andre typer mennesker, end han er vant til at omgås.

Der er dels hans mærkelige roomie, men der er også Asta.

Asta er meget anderledes end de piger, Jonathan normalt bliver draget af. Hun går i genbrugstøj, hører mærkeligt musik og spiser kalorieholdige madvarer.

Alligevel bliver Jonathan mere og mere nysgerrig på Asta – endda så meget, at drømmepigen Benedicte træder i baggrunden.

Spørgsmålet er, om Jonathan ender med at finde sig så godt til rette på Ruvinge efterskole, at han slet ikke er interesseret i at blive flyttet til Oldrup, når hans ben er helet.

Anmeldelser

Lydbogen Det år sjæle slår smut er en klassisk ungdomsroman, der ofte indgår som pensum i danskundervisningen.

Det skyldes både, at mange unge vil kunne relatere til en af bogens hovedpersoner og at bogen tager mange vigtige temaer op.

Det er sjældent, at noget går, som man planlægger. Alternativet ender dog ofte med at blive godt og måske endda bedre end udgangspunktet.

Dette er Jonathans situation et klokkeklart eksempel på. Han tror, at han ved, hvad han ønsker og hvad der er bedst for ham. Han har dog kun været i en meget begrænset og homogen omgangskreds og ved slet ikke, at det også kan føles godt at bevæge sig udenfor denne.

Det år sjæle slår smut er derfor en unik skildring af de drømme og længsler, vi har, som både kan bringe glæder og sorger med på deres vej.

Jeg har ikke selv læst eller hørt Det år sjæle slår smut som lydbog.

Lydbogen har dog fået fine anmeldelser af andre lyttere.

I BookBeats app har Det år sjæle slår smut fået 4,2 ud af 5 stjerner. Oplæsningen af lydbogen har endda fået hele 4,7 stjerner.

Bedømmelse af bogen

Bedømmelse af oplæseren

De kommentarer lytterne har givet lydbogen, er også positive. Her er et par af dem:

Det år sjæle slår smut lydbog anmeldelser

Det år sjæle slår smut er en oplagt lydbog for unge mennesker. Hvis du er interesseret i fodbold eller i efterskolelivet, vil lydbogen være ekstra interessant at høre.

Hvor kan jeg lytte til Det år sjæle slår smut som lydbog gratis?

Du kan høre Det år sjæle slår smut som lydbog gratis i 60 dage ved BookBeat.

Du kan også lytte til Det år sjæle slår smut som lydbog ved Podimo, Mofibo, Nextory og Bog & idé.

Anmeldt d.

Betina Christiansen Lydboghylden 22092023

Betina Christiansen

Mit navn er Betina og jeg er ejer af Lydboghylden.dk. Jeg har tre års erfaring som boganmelder og hører lydbøger hver eneste dag. Derudover har jeg en kandidatgrad fra Aarhus Universitet.