Et lille liv

Lyt gratis

Ved Bookbeat i 90 dage (annonce)

Lyt gratis

Ved Podimo i 30 dage (annonce)

Forfatter: Hanya Yanagihara
Oplæser: Morten Thunbo
Forlag: Politiken
Tid: 33 timer og 15 minutter
Lydbog og e-bog

Beskrivelse

I Et lille liv følger vi de tre studiekammerater, Jude, Willem, JB og Malcolm.

De fire drenge møder hinanden på college og flytter sammen til New York. Her prøver de hver især at forfølge deres drømme.

Willem drømmer om at blive skuespiller og Malcolm vil være arkitekt. JB går efter en karriere som billedkunstner, mens Jude har valgt at gå advokat-vejen.

Drengene har et stærkt venskab, selvom de er vidt forskellige. Livet går dog sin gang og deres venskaber udfordres gennem fortællingen i Et lille liv.

De fire drenge har vidt forskellig bagage med fra deres fortid. De kender alle til hinandens fortid – lige med undtagelse af Judes fortid.

Jude er nemlig god til at glide af på deres spørgsmål og rette fokus tilbage på de tre venner.

Én ting er dog helt sikker – der er sket noget forfærdeligt i Judes fortid, som i høj grad har påvirket hans selvværd.

I løbet af fortællingen finder vi langsomt ud af, at Judes fortid er mere tragisk end de andres.

Jude har en flot advokatkarriere, men under overfladen, ser tingene ikke så lyse ud. Han kæmper med store traumer fra barndommen, som ikke vil slippe sit tag i ham.

Ingen af Judes venner ved, hvad der er foregået. De lader Jude køre sit eget show og stiller ikke spørgsmålstegn ved de metoder, som han bruger til at flygte fra sine traumer.

Hvad er der sket med Jude og har hans valg af karrierevej noget med hans fortid at gøre? Vil Jude formå at frigøre sig selv fra sin fortid eller vil den til sidst indhente ham?

Anmeldelse

Kender du det, når du har læst en bog, som du er sikker på vil være i dine tanker resten af livet?

Sådan en bog er Et lille liv.

Et lille liv er en af de vildeste bøger, som jeg har læst. Den er på én gang både smuk og forfærdelig.

Vi følger Jude, Willem, JB og Malcolm gennem hele deres voksenliv. Vi bliver derfor taget med ind i de helt store temaer i livet, herunder venskaber, kærlighed, karriere og barndom.

Et lille liv sætter spørgsmålstegn ved, hvilke forpligtelser vi har overfor hinanden som venner. Har vi krav på at vide alt om hinanden? Og skal vi blive ved med at forsøge at hjælpe nogen, som ikke vil hjælpes?

Bogen forærer dig ikke alle detaljerne fra starten. Efterhånden som handlingen skrider frem, bliver det dog klart, at der har foregået noget helt forfærdeligt i Judes barndom.

Vi kender nok alle til, hvordan ting fra vores barndom kan påvirke os langt ind i voksenlivet.

Et lille liv er en smuk fortælling om, hvordan vi ved at lukke folk helt ind i vores liv, nemmere vil kunne bearbejde barndommens traumer.

Samtidig viser bogen, hvordan alt i vores liv hænger sammen. Jude vælger at blive advokat som følge af hans tragiske barndom.

Jude oplever stor succes som advokat og det får en til at tænke, at der kan komme noget godt ud af selv de mest tragiske omstændigheder.

Bedømmelse af bogen

Bedømmelse af oplæseren

Jeg har hørt Et lille liv som lydbog ved BookBeat. Jeg har delt min bedømmelse af Et lille liv lydbogen i BookBeats app:

Et lille liv lydbog anmeldelse

Lydbogen er en længere én af slagsen, men det skal du ikke lade dig skræmme af. Når du først er kommet i gang med Et lille liv, vil du ikke kunne slippe den igen.

Hvor kan jeg lytte til Et lille liv som lydbog gratis?

Du kan lytte til Et lille liv som lydbog gratis ved BookBeat i 60 dage.

Derudover kan du også høre Et lille liv som lydbog ved Podimo, Mofibo, Nextory, Bog & idé.

Anmeldt d.

Betina Christiansen Lydboghylden 22092023

Betina Christiansen

Mit navn er Betina og jeg er ejer af Lydboghylden.dk. Jeg har tre års erfaring som boganmelder og hører lydbøger hver eneste dag. Derudover har jeg en kandidatgrad fra Aarhus Universitet.