Usårlig

Lyt gratis

Ved Bookbeat i 90 dage (annonce)

Lyt gratis

Ved Podimo i 30 dage (annonce)

Forfatter: David Goggins
Oplæser: Lue Støvelbæk
Forlag: Forlaget Memoris
Tid: 11 timer og 49 minutter
Lydbog og e-bog

Beskrivelse

David Goggins er en amerikansk ultramarathonløber, men er måske bedst kendt for at have været en del af Navy SEALs.

Han er nemlig den eneste mand, der har gennemført både SEAL, Air Force Tactical Air Controller og U.S. Army Ranger træning.

Mildt sagt har David Goggins bevist, at han besidder en viljestyrke, som ikke er set før.

I lydbogen Usårlig fortæller han sin historie. Han fortæller, hvordan han har formået at udholde så megen psykisk og fysisk smerte, det medfører at have gennemgået den træning, han har.

I Usårlig starter vi med at høre om David Goggins opvækst. Han voksede op i Williamsville i New York på en vej ved navn Paradise Road.

David Goggins barndom var dog alt andet end et paradis. Hans far udviste ingen nåde og han blev i en ung alder sat til at arbejde i farens skaterhal. Samtidig havde faren en voldelig natur, der gik ud over alle i familien.

Skolen var heller ikke et sted for Goggins. Han snød sig igennem og pålagde sig en hård attitude. Samtidig blev han udsat for massiv racisme. Kun basketball gjorde skolen udholdelig for ham.

I lydbogen kan du høre, hvordan David Goggins som 23-årig var kommet ud på et sidespor i sit liv. Han vejede 140 kg. og lod livet passere forbi.

En dag besluttede han sig for, at det var nok. Han ville gennemføre Helvedesugen uanset, hvor hårdt det ville blive.

Som du kan høre i lydbogen, blev det dog til mere end én Helvedesuge for David Goggins. I Usårlig fortæller han i detaljer om sine oplevelser og hvad han gjorde for at kæmpe sig igennem den endeløse række af udfordringer.

Anmeldelse

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

David Goggins har et klart formål med Usårlig. Han deler sin historie for at overbevise os om, at hvis han kunne kæmpe sig op, så kan du også.

Lydbogen er detaljeret og fortæller både om David Goggins barndom og voksenliv.

Jeg fandt særligt fortællingen om hans barndom og tidlige liv interessant. Det gav en dyb forståelse af, hvad David Goggins kommer fra, hvilket er vigtigt for den overordnede mission med bogen.

For mig fyldte de efterfølgende beretninger fra Helvedesugen lidt for meget. Jeg kan dog godt se pointen med at gå så meget ned i detaljerne.

David Goggins kunne have valgt at lave Usårlig til én lang motivationstale. I stedet for har han valgt at dele ærligt ud af de ting, han har måttet gennemgå, så du kan bruge dette som brændstof, når du står i hårde situationer i dit eget liv.

I slutningen af hvert kapitel stiller Goggins lytteren en udfordring, der kan hjælpe dig med at opbygge en bedre mental styrke. Hvis du er til den militante og hårdhudede fremgangsmåde, vil du højst sandsynligt finde disse udfordringer brugbare. For mig fungerede de mere som en måde at få et dybere indblik i, hvad Goggins selv har gjort for at nå dertil, hvor han er i dag.

Overordnet set var Usårlig en inspirerende lydbog at høre. David Goggins fremgangsmåder er dog lidt for ekstreme til, at jeg kunne se mig selv i dem.

Jeg giver Usårlig og oplæsningen af lydbogen 4 ud af 5 stjerner.

Bedømmelse af bogen

Bedømmelse af oplæseren

Usårlig egner sig godt til at blive hørt som lydbog og oplæserens stemme passer godt til fortællingen.

Dog er der en række billeder i den fysiske bog, som du vil gå glip af, hvis du udelukkende lytter til fortællingen.

Hvor kan jeg lytte til Usårlig som lydbog gratis?

Du kan lytte til Usårlig som lydbog gratis i 60 dage ved BookBeat.

Du kan også høre Usårlig som lydbog ved Podimo, Mofibo, Nextory og Bog & idé.

Hvis du vil høre lydbogen på originalsproget, kan du høre den ved Audible. Her går lydbogen under titlen Can’t Hurt Me.

Anmeldt d.

Betina Christiansen Lydboghylden 22092023

Betina Christiansen

Mit navn er Betina og jeg er ejer af Lydboghylden.dk. Jeg har tre års erfaring som boganmelder og hører lydbøger hver eneste dag. Derudover har jeg en kandidatgrad fra Aarhus Universitet.