Alle vidste det

Lyt gratis

Ved Bookbeat i 90 dage (annonce)

Lyt gratis

Ved Podimo i 30 dage (annonce)

Forfatter: Lydia Gouardo
Oplæser: Line Hesdam
Forlag: Lind & Co
Tid: 4 timer og 12 minutter
Lydbog og e-bog

Beskrivelse

Lydbogen Alle vidste det: Indespærret og voldtaget af min stedfar handler om Lydia Gouardos tragiske opvækst.

De fleste af os kan heldigvis ikke forestille os, hvad Lydia har gennemgået. Ved at lytte til Alle vidste det som lydbog kan du høre Lydia fortælle sin historie.

Da Lydia var blot 9 år gammel, begyndte hendes smertehelvede. Hun blev holdt som fange i sin fars hus, hvor han gjorde med hende, hvad han ville.

Hendes far voldtog hende tit flere gange om dagen og gennembankede hende også. Derudover blev Lydia ofte indespærret i flere dage på husets loft.

På de dage hvor de var allerværst, forsøgte Lydia at stikke af. Der var dog ikke meget hjælp at hente ved de offentlige myndigheder. Politiet endte nemlig altid med at bringe hende tilbage til det voldelige hjem.

Det var dog ikke kun politiet, der vendte det blinde øje til. Naboerne gjorde heller ikke noget, selvom de måske havde en ide om, hvad der foregik bag husets mure.

Selv ikke det hospital, hvor Lydia fødte de seks børn, hendes far havde gjort hende gravid med, greb ind. Heller ikke selvom lægerne overhørte faren prale med, at børnene var hans.

Værst var det dog, at Lydias mor var vidne til det hele. Hun boede nemlig i huset sammen med Lydia og faren, men brød aldrig ind.

Lydia var så hjernevasket, at hun havde svært ved at skelne mellem, hvad der var rigtigt og forkert at gøre i en familie. Først da faren døde i 1999, begyndte hun at forstå, hvad hun havde oplevet.

Lydia endte med at sagsøge sin mor, der blev idømt fire års fængsel. I lydbogen kan du derfor høre Lydias transformation fra at være fange til at kæmpe for retfærdighed.

Anmeldelser

Hvis du lytter til Alle vidste det som lydbog, skal du forvente at høre en af de mest grufulde historier, du nogensinde har hørt.

Lydia Gouardos fortælling er utroligt hjerteskærende. Det er svært at forestille sig, at forældre kan udsætte deres barn for så meget vold og manipulation.

Noget af det mest skræmmende i Lydia Gouardos fortælling er, at ingen greb ind, selvom de havde en stærk formodning om, at der skete noget meget slemt i familien.

Lydias historie minder os om, at vi skal huske at gribe ind, hvis vi har en stærk mistanke om, at noget er galt i en familie.

Den barske lydbog er blevet hørt af mange og har fået positiv respons. I BookBeats app har lydbogen Alle vidste det fået 4,6 ud af 5 stjerner – både for selve bogen og for oplæsningen af lydbogen.

Bedømmelse af bogen

Bedømmelse af oplæseren

Lytterne bekræfter fortællingens barskhed og at Lydias historie giver stof til eftertanke.

Her kan du se et par af lytternes kommentarer:

Alle vidste det lydbog anmeldelser

Oplæseren roses også meget, hvilke i mine øjne er meget vigtigt, når en så barsk fortælling skal formidles.

Hvis du har mod på at høre Alle vidste det som lydbog, er jeg sikker på, at du vil få noget med fra den. Den giver stof til eftertanke og sætter måske dit eget liv lidt i perspektiv.

Hvor kan jeg lytte til Alle vidste det som lydbog gratis?

Du kan lytte til Alle vidste det som lydbog gratis i 60 dage ved BookBeat.

Du kan også høre Alle vidste det som lydbog ved Mofibo og Nextory.

Anmeldt d.

Betina Christiansen Lydboghylden 22092023

Betina Christiansen

Mit navn er Betina og jeg er ejer af Lydboghylden.dk. Jeg har tre års erfaring som boganmelder og hører lydbøger hver eneste dag. Derudover har jeg en kandidatgrad fra Aarhus Universitet.